Forfatteren

Jørgen Jelstad - komprimert

Jørgen Jelstad (f. 1979)

Jeg er utdannet fysioterapeut og journalist ved Høgskolen i Oslo og har siden 2004 blant annet jobbet for Dagens Næringsliv Magasinet, VG og Dagsavisen. Nå jobber jeg for fagbladet Utdanning.

Jeg har selv en ME-syk mor, noe som er bakgrunnen for at jeg satte i gang bokprosjektet De Bortgjemte tidlig i 2009. Boken kom ut i 2011 på Cappelen Damm.

Sammen med lege og forsker Anita Kåss ga jeg i 2018 ut en populærvitenskapelig bok om immunforsvaret og autoimmune sykdommer: «Mamma er en gåte – Når kroppen angriper seg selv».

I 2021 samarbeidet jeg med forfatter Morten Borgersen og fotograf Fin Serck-Hanssen om intervju- og fotoboka «Våre liv – våre stemmer» som kom ut på forlaget Press.

Jeg har holdt flere foredrag om ME, og det er bare å sende meg en forespørsel om det er av interesse.

Jeg kan kontaktes på: jelstad[a]gmail.com

9 responses to “Forfatteren

 1. Anonym

  Allerede før jeg har lest boken, vil jeg takke for alle kloke ord du allerede har spredd. Fantastisk jobb! Tusen tusen takk. Og takk på vegne av alle dem som følger etter…dem som ikke vil vite hvilke helveter de vil slippe å gjennomgå fordi noen – som du- pløyde vei! Tusen takk!! Hilsen en som fremdeles vil bli frisk- og som derfor heier så på din konstruktive vinkling. Det er den eneste veien. Selvfølgelig, men så vanskelig når lunten er spist opp over mange år. Takk for at du tar ansvar og gjør noe. Sender herved gode ønsker til tetting av rustningen når det antegelig kommer vonde responser. Fortsett det konstruktive. Du er vår ridder 🙂 Hilsen Tornerose 🙂

  • Takk for det 🙂 Jeg skal forsøke å gjøre det jeg kan gjøre, og det er å nå frem med kunnskap og argumenter. Og jeg tror tiden er moden for nettopp det. Som sagt, ting er i ferd med å skje. Kritiske røster kommer jeg nok til å oppleve, og det bør jeg også oppleve – det er i meningsutvekslinger og motstand ting går fremover. Så lenge det holdes på et saklig nivå, så er jeg ikke redd for det. Det er jo også sine kritikere man kanskje til syvende og sist lærer mest av 🙂

 2. Tilbaketråkk: Kronikk av Jørgen Jelstad i Dagbladet: “Ta ME på alvor” (25.10.11) « ~ME Nytt~

 3. Tilbaketråkk: » Kronikk av Jørgen Jelstad i Dagbladet: “Ta ME på alvor” (25.10.11)

 4. Tilbaketråkk: » Oppsummering av boklanseringen av “De bortgjemte” (10.11.11)

 5. Anonym

  Herlighet for en fantastisk jobb du har gjort her. Akkurat ferdig med å lese boken. Den var sterk. Her er det mange som sliter seg gjennom helsesystemet. Og dette har jeg og opplevd, og gjør det vel enda dessverre. Håper boken » de bortgjemte» kommer inn som pensum i helsevesenet. Må bare takke deg for at du klarte å skrive sannheten om CFS/ME og ga oss muligheten til å få lese den. Er selv ME pasient, og venter enda på ett mirakel. Du har gitt meg nytt håp.

  • Hei, og takk for hyggelige ord. Fint å høre at du likte boken, og at den oppleves som en støtte. Det er en langt mer positiv utvikling rundt ME nå enn for bare noen få år siden, og det er mye god og viktig forskning på gang. Så det er godt håp om flere svar i nær fremtid.
   Med ønsker om alt godt,
   Jørgen

 6. tim

  Hei. Lurer på en ting ? Jeg kjøpte en pocker bok til min mor de bortgjemte som er utgitt i 2014. Men lurer på om denne boken er rettet på i forhold til første bok som er utgitt i 2011 ? Eller samme tekst som står i begge ?

  • Hei Tim,
   Det skal ikke være gjort noen store rettelser. Enkelte smårettelser er gjort etter førsteutgaven i 2011. Pocketversjonen er vel 4. opplag, og det oppdages alltid noen småting som rettes opp ved nye opplag. Men det er ingen endringer i form og innhold.
   Beste hilsen,
   Jørgen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s