Vi er i mål! Det blir ny ME-bok!

Tusen takk til alle som har bidratt, delt, engasjert seg og kommet med støttende ord! Nå blir det bok i 2020.

Collage portretter - godkjente 2

For en måned siden satte vi i gang en spleis (crowdfunding) for å få laget en intervju- og fotobok om ME. Nå er vi allerede i mål!

I boka får du møte ME-syke og pårørende som kan gi et innblikk i hvordan det er å leve med denne alvorlige sykdommen. Du får høre fra leger og helsearbeidere som har møtt mange ME-syke. Og du får også flere møter med ledende forskere som forsøker å finne et svar på ME-gåten.

Da vi satte i gang spleisen, var vi usikre på hva vi skulle håpe på. Vår idé var å gi folk mulighet til å sponse en bok med 300 kroner, mot at de får boka tilsendt med en gang den er ferdig. Men ville folk ha boka?

Svaret var et rungende ja, og det gikk over all forventning. I løpet av ett døgn hadde vi fått inn over 100 000 kroner. Noen få dager senere var vi godt over halvveis til de 350 000 kronene vi trenger til å få produsert boka gjennom Forlaget Press.

Og nå, over en uke før spleisen rundes av, er vi i mål! Det er utrolig å se hvor stort engasjementet har vært for å få dette bokprosjektet til. Langt over 800 bøker er forhåndsbestilt gjennom spleisen, noe som er et fantastisk antall det er få bøker forunt å oppleve.

For oss betyr det bare én ting: Denne boka trengs! Og vi skal gjøre vårt aller beste for å leve opp til forventningene og lage en skikkelig god bok som kan bidra til økt forståelse og kunnskap for dem som leser.

Tusen, tusen takk! Vi tar nå ydmykt fatt på å fullføre bokprosjektet som allerede er godt i gang.

Vi benytter anledningen til å ønske alle en riktig god jul! Dere har gitt oss den beste julegaven allerede 🙂

Beste hilsen,

Jørgen Jelstad, Morten Borgersen, Fin Serck-Hanssen, Ole Rysstad og Kim Fangen.

PS! Spleisen løper fram til nyttår. Det vil fram til da fortsatt være mulig å sponse en bok med 300 kroner og få den tilsendt så fort den er ferdig. Alt overskudd fra spleisen går til bokprosjektet og å få boka så bra som mulig.

Spleisen finner du her: https://spleis.no/me-bok

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Vi er i mål! Det blir ny ME-bok!

 1. sofatrollet

  GRATULERER! God jul til dere, gleder meg til ny bok 🙂

  Linda Bringedal

  Sendt fra min iPhone

  > 22. des. 2019 kl. 18:38 skrev De Bortgjemte : > > >

 2. Camilla hyllseth

  Jeg skulle jo ønske man også kunne inkludere noen av de mange som er blitt mye friskere av ME av dramatiske endringer i kosthold. Jeg vil tro det begynner å bli ganske mange nå, flere hundre antagelig? Jeg har i alle fall hatt kontakt med en god del, men felles for de fleste er at de ikke orker å snakke så høyt om det, og det synes jeg er leit.

 3. Tilbaketråkk: ME-boka «Våre liv, våre stemmer kommer våren 2021 | «De Bortgjemte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s