Tusen takk til dere alle!

Tusen takk for alle hyggelige og varmende tilbakemeldinger og lykkeønskninger! Det betyr veldig mye å kjenne slik støtte. Jeg har vært litt fraværende på nett de siste dagene, ettersom det har vært svært hektisk med boklanseringen, men jeg skal komme sterkere tilbake med mer blogger og oppfølging. Så håper jeg dere leser og engasjerer dere i boken så lenge!

Imens kan dere se klipp fra intervju på TV2 her:

http://www.tv2.no/play/nyheter/innenriks/-me-har-vaert-en-ikke-sykdom-i-helsenorge-560549.html

Og her:

http://www.tv2.no/play/nyheter/innenriks/forfatter-forskning-har-oedelagt-for-me-syke-560728.html

Og lese bokomtale fra lege og blogger Maria Gjerpe her:

http://mariasmetode.wordpress.com/2011/10/20/bokanbefaling-de-bortgjemte-hvordan-me-ble-var-tids-mest-omstridte-sykdom/

Og litt bokomtale fra forfatter og blogger Anna Tostrup Worsley her (i bunn av bloggposten):

http://diagnostisert.no/2011/10/19/sykdom-og-helse-stigma-og-status/

 Mer bokomtale fra blogger SerendipityCat her:

http://www.serendipitycat.no/?p=7470

Bokomtale fra blogger Lothiane her:

http://lothiane.wordpress.com/2011/10/23/de-bortgjemte-en-viktig-bok/

 

Alt godt til dere alle fra en forfatter som er svært takknemlig for glødende interesse og varme tilbakemeldinger.

Jørgen

21 kommentarer

Filed under Uncategorized

21 responses to “Tusen takk til dere alle!

 1. Det er du som skal ha takk, Jørgen! Den jobben du nå gjør med å snakke for oss gjør du helt strålende! Takk! =)

  Hilsen Mona mono

 2. Tilbaketråkk: TV2 har laget en side hvor ALLE innslag som har blitt gjort om ME den siste tiden blir samlet og lagt ut gratis! | ME-nyheter

 3. Linda

  Takk skal du ha, Jørgen!
  Takk for at du tok tak i dette vanskelige emnet, takk for bloggoppdateringer fra inn- og utland, takk for at du er klar, trygg og tydelig på tv, og takk for «ME-vennlige», korte bolker med tekst i den viktigste boka på lenge!
  Du er min helt!

 4. Hege

  Tusen takk til deg også, for den utrolig gode innsatsen du gjør for oss alle! Gleder meg til å lese boka som er på vei i posten 🙂

 5. Det er du som skal ha en stor takk! Tusen, tusen takk!

 6. anonym

  Tusen takk Jørgen. Fantastisk jobb du gjør for oss som er rammet av ME.

 7. Nr14

  spent på å lese boka. Har bestilt den idag:)

 8. Anonym

  Tusen takk Jørgen!
  Holder på med å lese boka di , og har fulgt med på din opptreden i media.
  Det du gjør for ME-pasienter kan ikke verdsettes høyt nok.

 9. Jeg vil gi deg en kjempestor KLEM 😀
  Disse siste dagenes avsløringer via TV2 og forskningen hos Fluge og Mella og boken som du har skrevet får meg til å juble og gråte om hverandre og vekker flere titalls år med vonde opplevelser og minner, men aller viktigst får disse nyhetene meg til å rette opp ryggen i stolthet over å være meg, jeg er stolt over å ha overlevd all hån og latterligjøring, jeg er stolt over å fremdeles være til, jeg er stolt over å vite at der fremme i fremtiden engang finnes det en behandling som kan hjelpe meg tilbake til livet ! TAKK !

 10. Tusen takk til deg som har skrevet denne boka! Endelig kommer ting fram som vel egentlig ikke tåler dagens lys med tanke på hvordan vi ME-pasienter har blitt behandlet. Jeg har kommet til side 47 og kjenner en veldig smerte av gjenkjennelse i en av de første pasienthistoriene, men jeg skal lese den selv om det er å møte min egen smerte over hvor syk jeg har vært og hvordan helsevesenet møtte meg på det dårligste. Behandlingen av folk med denne sykdommen kommer til å være en av de store skampletter i norsk helsehistorie. Du har gjort en banebrytende jobb i tillegg til at du har vært svært modig som har tort å snakke Helse-Norge midt imot! Jeg ønsker all god bedring for moren din! Jeg er dypt rørt, og fortsetter å lese videre! Vennlig hilsen Kjersti Holst

 11. Linn

  Tusen takk for en fantastisk jobb du gjør!

 12. Tusen takk alle sammen for utrolig varmende tilbakemeldinger!

  Jeg rekker ikke svare dere en for en, så jeg sender en stor felles takk for engasjementet og støtten!

  Beste hilsen,
  Jørgen

 13. Anonym

  Hei! Da er boken lest i raskest mulig ME-tempo! 🙂 Hurra! Årets julegave er i boks. Faktisk skal den sendes ut allerede nå, så mine venner kan sette den på sin julegaveliste osv osv. For øverst på listen i bokhandelen bør den! Kanskje blir den årets «grøsser » 🙂 . Ingen kan vel lese dette og etterlates uberørt. Nå står det nok på ett sted – i De bortgjemte- til at dosen sannhet og alvor bør synke inn overalt. Nå har vi ett sted vi kan si «les så forstår du». Det er en fantastisk gave som gir utrolig styrke. At du fortsetter å sende lettleste rapporter fra hva som skjer ute i verden fra ditt falkeblikk er på toppen av det helt strålende!! Håper helsevesenet følger bloggen. Jeg oppfordrer alle jeg kan. Nå MÅ det skje noe! Stor takk igjen fra en som veldig gjerne vil bli frisk nå og takk på vegne av alle som pga dette kan slippe å være syke- og kjenne på all misforståelsen- i fremtiden! 🙂 Tornerose

  • Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding! Godt å høre at boken gir håp og støtte, samtidig som den jo handler om mye som ikke er bra. Jeg håper den kan være med å bidra på veien til mer forståelse for ME både i det medisinske miljøet og samfunnet for øvrig. Så vil nok kritikerne melde seg etter hvert, som seg hør og bør 🙂
   Beste hilsen,
   Jørgen

 14. Tussen

  Du er muligens klar over det alkerede, men i denne ukens nyhetsbrev fra Bokkilden er De Bortgjemte en av bøkene som blir løftet frem 🙂
  http://www.bokkilden.no/SamboWeb/side.do?dokId=569592

 15. Vicky

  Kjære deg!
  Tusen takk for en fantastisk bok! Jeg er selv nærmest sengebunden med Me og når jeg nå har lest ut boken din er, jeg mye mer trygg på at denne svarte perioden i medisinens verden kanskje begynner å lysne så mye at også psykiatriens rolle i dette blir avslørt.
  Ditt bidrag er uvurderlig, det handler om det som heter at «en svale gjør ingen sommer»! For å samle alle disse bevisene for neglisjering av fakta og mishandling av pasienter i en bok, det gjør en hel svaleflokk!
  Før har disse opplysningene kommet fram fra tid til annen, men å samle dem slik utgjør et helt utrolig vitnesbyrd om hvor galt det har gått med ME-forståelsen.
  Nå mener jeg at vi burde få et nytt navn på ME, jeg er ganske sikker på at det vil tvinge seg fram. ME-navnet er for alltid tilsmusset og nedgradert, så jeg tror vi må få noe som overhodet ikke minner om kronisk utmattelse i folks bevissthet.
  Du må hilse din mor og hviske at en av leserne dine sier hun kan være veldig stolt av deg… Jeg håper inderlig hun får hjelp en dag, og kan komme ut av mørket. Lidelsen hennes har resultert i noe viktig, så kanskje hun kan finne litt trøst i at den har beveget deg til å skrive en bok som vil gjøre stor forskjell for mange mennesker. Jeg vet iallfall at for meg er det verste at lidelsen føles så bortkastet, men hennes har nå fått en stor betydning, nettopp fordi hun beklageligvis er syk. Kanskje en tanke som kan glede henne litt.
  Tusen takk igjen! Denne boken vil bli mitt ME-leksikon! Stor klem fra meg!

  • Hei,
   Og tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding! Jeg har selvsagt et håp om at boken kan være med å bidra til økt forståelse om ME, og at den vil være en del av det som dytter ting mot bedre tider for alle pasientene og pårørende som har strevet med dette alene så altfor lenge. Tusen takk for at du tok deg tid til å komme med så varmende ord!
   Beste hilsen,
   Jørgen

 16. Anna

  Hej!
  Tack för att du skrivit denna viktiga bok! Jag undrar om det finns några planer på översättningar av boken till svenska?
  Vänliga hälsningar
  Anna

  • Hei Anna,
   Og tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Det er foreløpig ikke planlagt oversetting, men det er veldig tidlig å si, så det kan komme. Det kommer an på interessen fra svenske forlag.
   Beste hilsen,
   Jørgen

 17. Hei Jørgen!

  Tusen takk for at du skrev denne boka! Jeg leser den for andre gang nå, kanskje må jeg lese den flere ganger. Jeg er sengeliggende og har hjemmesykepleie for tiden. Ting går litt tregt for meg, derfor må jeg lese sakte og nøye mange ganger, tror jeg.
  Dette må være den viktigste boka som har vært skrevet på lenge! Jeg visste litt på forhånd om historikk og trenering av forskning gjennom flere tiår, men jeg visste ikke at det var så ille, faktisk….Jeg gråter en del når jeg leser, fordi pasienthistoriene gjør veldig sterkt inntrykk på meg, jeg har jo opplevd en del selv, og kjenner igjen mye av det de du skriver om har opplevd, men jeg har ikke vært fullt så syk som de aller sykeste, heldigvis, men jeg er alvorlig rammet, tror jeg nesten at jeg kan si, graden før svært alvorlig.

  Du skriver på en veldig grei måte, så det er «lett» å lese liksom. Jeg håper denne boka blir pensum for alle helsearbeidere i framtida, det bør den bli! Her er det mange helsearbeidere, ikke minst leger som har mye å lære, også fysioterapeuter, siden du selv er utdannet i det faget, bør det også veie tungt, og at du forteller det du ser der og da i boka, utrolig bra skrevet!

  Håper moren din kan få det bedre snart, du må hilse henne veldig mye! Hun har all mulig grunn til å være stolt av deg og det arbeidet du har gjort med boka og ME-saken generellt! Håper en dag at moren din kan lese hele bloggen din, med kommentarer! Med denne boka har du hjulpet mange av oss til å bli tatt mer seriøst i helsevesenet, håper jeg. Det er på en måte godt å vite at man ikke er alene om å oppleve negative ting i helsevesenet, men trist at mange andre også har gjort det, bare fordi vi har ME…. For meg har det virket litt sånn at da er alt lov på en måte, utrolig hva leger kan få seg til å si… Enkelte av sitatene før hvert av kapitlene i boka sier jo sitt om hva leger har uttalt…

  Skulle skrevet mer, men må ha en pause nå.

  Tusen takk, Jørgen!

  • Hei,
   Og tusen takk for veldig varm og hyggelig tilbakemelding! Det betyr mye for meg med alle de støttende meldingene og å få en forståelse av at boken betyr mye for mange. Jeg håper, som du sier, at mange i helsevesenet leser boken og ser den som en kime til refleksjon og diskusjon. Det er mange pasienter og pårørende som ikke har blitt behandlet godt i helsevesenet, og det bør vi alle forsøke å lære av. Tusen takk for at du tok deg tid og brukte krefter på å skrive – jeg vet det koster – så varm takk!
   Alt godt,
   Jørgen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s