De Bortgjemte 1 år – jeg gir bort bøker :)

Trekningen er nå utført, og det er derfor ikke mulig å delta lenger. 257 personer er med i trekningen, og jeg annonserer vinnerne mandag 19. november. Tusen takk for alle flotte kommentarer, varme ord og den store interessen!

Boka «De Bortgjemte – og hvordan ME ble vår tids mest omstridte sykdom» feirer ett år.

I den anledning gir jeg bort fem bøker, signert hvis ønskelig. Å delta i trekningen av bøkene er veldig enkelt og kan gjøres på to måter:

Alternativ 1: Gå inn på Facebook-siden til De Bortgjemte og trykk «Like» på den posten som begynner med «De Bortgjemte er 1 år – så jeg gir bort bøker».

Alternativ 2: Skriv en liten kommentar i kommentarfeltet på denne bloggposten under fullt navn. Eventuelt kun med innlagt e-post, men på ett eller annet vis må jeg kunne finne ut hvem du er hvis du vinner, så jeg får sendt boken. Hvis du ønsker å være anonym, er det selvsagt greit, så lenge jeg har en mulighet til kontakt. Kommentaren trenger ikke å være annet enn for eksempel «Jeg ønsker å delta i trekningen».

Jeg trekker de fem vinnerne i løpet av helgen, og jeg vil spørre hver enkelt om de ønsker en spesiell hilsen og signatur i boken.

For de som vil vite litt mer om boken, så ble den anmeldt i Klassekampen. Her som pdf: Anmeldelse Klassekampen – eller trykk på bildet under:

Boka ble også anmeldt i fagtidsskriftet Prosa, hvor anmelder Sindre Hovdenakk skrev at “De Bortgjemte er et glimrende eksempel på grundig researchet og veldisponert dokumentarisme”.

Les hele anmeldelsen her

Boka fikk også omtale i Tidsskriftet for Den norske legeforening: “Jelstad har klart kunststykket å skrive en lettlest  bok som man ikke kan legge fra seg, og som i lang tid fremover  bør bli diskutert i ulike faggrupper og politiske  miljøer”, skriver lege og samfunnsdebattant Maria Gjerpe.

Her kan du lese hele omtalen: “En helsethriller om kontroverser, kunnskap og konsekvenser”.

Mesteparten av medieomtalen rundt De Bortgjemte finner du her.

Takk for alt engasjementet rundt boka, bloggen og i debatten om ME/CFS i året som har gått!

Alt godt,
Jørgen

44 kommentarer

Filed under Uncategorized

44 responses to “De Bortgjemte 1 år – jeg gir bort bøker :)

 1. Sigrid

  Takk for den viktige og gode jobben du gjør!

 2. Yvonne Kristiansen

  Jeg sier tvi-tvi og hiver meg med i trekningen av boka. 🙂

 3. Heidi Halvorsen

  Ja takk, jeg vil gjerne være med i trekkningen… 🙂

 4. Hei:-) Jeg har hørt masse positivt om boka, å ønsker gjerne å være med i trekningen:-)

 5. Eivor

  Boken åpnet øynene til mine foreldre, tusen takk! Skulle gjerne hatt mitt eget eksemplar også, så jeg krysser fingrene for vinnerlykke 🙂

 6. Hanne Ramstad

  Hei Jørgen. Jeg har allerede kjøpt 2 av dine bøker, men blir gjerne med i trekningen av en til 😉 Hvorfor?? Fordi de fleste av de som er her inne, eller andre relaterte steder,er folk (fantastiske sådanne) som allerede vet mye om ME og situasjonen rundt de syke. Og jeg har tenkt å la mine bøker gå på rundgang hos flest mulig av de som IKKE er her inne 😉 De av mine, familiemedlemmer, venner og bekjente som IKKE er involvert i den daglige lidelsen de ME syke og deres pårørende lever med. De som ikke har forstått alvoret. De SKAL få lese mine bøker. Jeg er i gang ❤ PS: Takk for den jobben du har gjort og gjør! På vegne av min 15 år gamle, sengeliggende sønn ❤

 7. Brit Saunes

  Hei LIkte boka 🙂 Et viktig bidrag for å få frem nyansene i å leve med disse tilstandene..

 8. Anonym

  Ønsker å delta 🙂

 9. TACK för allt det goda du gör för oss med ME. Tack för din blogg, din bok och ditt engagemang. Jag har inte vågat köpa/läsa din bok än, för att ämnet ligger mig så nära och både berör mig och upprör mig. Men om jag skulle vinna ett exemplar av din bok, kan jag få lov att be om att få den signerad, och kanske med ett smiley face, som påminnelse om de många generösa människor som ger av sig själva för att svårt sjuka ska få det bättre. Tack igen. Du är en hjälte.

 10. Lene R. Johnsen

  Kan ikke få takket deg nok for den fantastiske jobben du gjør. Det er så utrolig viktig for ME som sak som skal «løses» og for alle menneskene som blir påvirket av dette at sannheten kommer fram- så det kan bli tatt tak i på en ordentlig måte. Med boken (og bloggen) din er verden endelig litt mer oversiktlig og litt mindre skummel og frustrerende. Du har gitt oss et fantastisk «våpen» og «verktøy». Alt samlet på ett sted. Nå kan vi si- les denne så vil du forstå. Eller les denne først, så snakker jeg med deg etterpå…. Det letter presset på oss syke fra humbug og besserwissere som ikke har satt seg inn i ME, men gladelig og uproffesjonelt uttaler seg likevel. Jeg gleder meg til den kommer i paperback- da skal den spres enda mer. Tusen takk fra 🙂 Tornerose- alias Lene – PS- Kan jeg ønske meg at – hvis jeg vinner signert utgave- at du overleverer den til Jonas Gahr Støre, gjerne med et lite foredrag 🙂 …kanskje det da kan bli fart på sakene 🙂

 11. Anita

  Vinner jeg boken skal den overleveres til fastlegen min som er lærevillig! Takk for arbeidet du gjør!

 12. Tine Holmsen

  Jeg har ikke lest denne boken selv, men har kjempelyst til å få den med meg, tror det er viktig at flere får lese denne etter hvert! Stå på videre med ditt gode arbeid! 🙂

 13. Anonym

  Har kjøpt tre av bøkene dine som jeg har gitt bort og vil gjerne gi bort flere. Den er veldig bra! Tvi tvi

 14. tingelingelin

  1000 Takk for alt arbeidet du har gjort for å gjøre en forskjell! 😉

 15. Kari

  Jeg vil gjerne takke igjen for alt arbeidet du gjør for MEsyke. Det betyr så mye for så mange av oss. Og så vil jeg gjerne være med i trekningen.

 16. Linda

  TUSEN TAKK for det utrolige gode arbeid du har gjort og gjør, for «de bortgjemte» med denne boka!! Har boka selv, men ønsker meg veldig en til for å låne ut, boka er så verdifull for meg 😉

 17. Anonym

  Ønsker å delta i trekningen. Som mamma til en jente 12 år med en ny ME-diagnose har vår verden endret seg totalt. Trenger all den kunnskap jeg kan få fort. Etter et samarbeids møte med Rektor på hennes skole og andre instanser i går. Fikk jeg bekreftet det jeg fryktet. Rektor ønsker at Barnevernet skal lage en sak på meg…… Fordi barnet mitt er mye sengeliggende og husbunden har hun vært kun 10 dager på skolen denne høsten. Rektor tror ikke på oss, tiltross for brev fra legen. Jeg vil ikke sloss mot systemet jeg trenger min energi til barnet mitt. OG jeg trenger kunnskap. Mvh. Line

  • Hanne Qvist

   Anbefaler deg å søke informasjon hos Sidsel Kreyberg på facebook-sidene hennes, spesielt ME-registeret og Befri ME-syke barn fra institusjon. Lykke til!

 18. gro

  Takk for alt du gjør for oss Jørgen!
  Har sagt det før og sier det igjen; du er utrolig dyktig, og du gjør en fantiastisk viktig jobb!
  Har alt kjøpt to av bøkene dine, men vil gjerne vinne en! 🙂 Boken slukte jeg på to dager (fantastisk bra bok!), men pga hjernetåke og teflonhjerne for tiden, så kan den godt leses flere ganger!
  Hvis jeg vinner skal jeg beholde boken med hilsen i selv, og gi bort en av de usignerte jeg allerede har (som jeg glemte å sende med på møtet for en stund siden 😉 ) til fastlegen!
  Eller slutter meg også til det Lene R. Johnsen sier; vi burde få overrakt en til Jonas Gahr Støre!

 19. Heisann
  Jeg ønsker å delta i trekningen, og håper på sjansen til en signert bok 🙂

  Med vennlig hilsen
  Elin Nahanni Leikvangmoen
  Østsideveien
  2133 Gardvik
  mob: 99 52 45 28

 20. Jeg skulle ønske Jonas Gahr Støre fikk et eksemplar 🙂

 21. Jeg vil gjerne bli med på trekningen jeg også! 🙂 Jeg har ønsket meg denne boka i lang tid, men ikke fått bestilt den ennå. Jeg har hørt veldig mye om den og om hva som står i den, men vil gjerne lese den selv også. 🙂

 22. Elin Rødde

  Tusen tusen takk for den jobben du har gjort Jørgen – og som du fortsatt gjør! Jeg er en av de som forhåndsbestillte boka di og fikk den kjapt, men har mange rundt meg som også ønsker den. Får jeg den med din signatur, hadde jo det vært litt prikken over I`en 😉 Stå på videre Jørgen, med alt du gjør. Ønaker deg alt godt! Stor klem fra Elin R

 23. Ingun Engelberg

  Vil gjerne være med i trekningen jeg! Vinner jeg skal jeg donere boken til fastlegen min:) Takk for ditt bidrag for «saken»!

 24. fredrik

  Takk for at du forteller de bortgjemtes historier. Det er mange av oss skjult bak ansikter og kropper som ser vanlige ut. Kan du se en smerte? Det er lettere å ha brukne ben eller en klar diagnose. 🙂

 25. Merete Larsen

  Takk for alt det flotte arbeidet du gjør…:-)

 26. Ann Kristin Bjørlin

  Tusen takk for ditt store og helhjertede bidrag og engasjement, Jørgen 🙂 Det betyr svært mye for oss som er ME syke. Skulle jeg være så heldig å vinne et signert eksemplar av boka, så vil jeg gi bort mitt eget eksemplar til min fastlege og hans to kolleger. Boka burde vært et «must» å lese for leger, helsepersonell, nav ansatte og politikere – her er det dessverre fortsatt mange som har mye å lære om ME.

 27. Siri

  Vil selvsagt vinne denne flotte boka – og med personlig hilsen. Det hadde vært superstas! 😀
  Ha en flott dag!

 28. Camilla W HEllerud

  Hei Jørgen.
  Jeg har boken, takk. Tusen takk for at du har skrevet den.
  Selv om jeg har boken, så ønsker jeg å være med i trekningen.
  Jeg ønsker at fineste og flotte legen min skal få ett eks av boken din.

  Camilla

 29. Mette

  Jeg har alltids noen flere jeg kunne gitt boka til ja. Vi her i familien har nok av kandidater 😉 Lykke til videre. Håper den blir lest i filler på bibliotekene også!

 30. Gunilla

  Hej Jörgen!
  Det vore en ära att vinna ett signerat exemplar av din bok» De bortgjemte»
  Jag har själv köpt och läst din bok, men mitt exemplar har jag gett bort till min ME läkare som hade hört talas om din bok och väldigt gärna ville läsa den.Jag saknar boken för min ME hjärna glömmer bort så mycket, och jag skulle behöva ha den som en uppslagsbok, för att ta reda på fakta, som jag läst men glömt bort.
  Vill även tacka dig för ditt engagemang för oss ME sjuka.Utan dig hade vi fått gå ovetande om vad som händer ang allt runt omkring ME, och för det är jag oerhört tacksam.
  gunillaglans@gmail.com

 31. Det synes jo over hvor mange som er takknemlige for at du skrev boka og fortsetter å stå på. Vi som har ME får jo ikke gjort så mye for oss selv og hverandre, så vi trenger sånne som deg. Tusen takk, og gratulerer med den suksessen boka ble, og at du klarte det jeg regner med var målet ditt: Å åpne noen øyne og skape debatt og interesse!
  Hilsen Marit

 32. Andreas

  Hei Jørgen!

  Jeg ønsker gjerne å være med i trekningen av den viktige boken din og gi den videre til noen som bør kjenne den, med forespørsel om at de gir den videre etterpå til neste person som bør opplyses. For hvert menneske som får lest den, blir fremtiden for ME-berørte litt lysere.

  Andreas

 33. Heidi Wallevik

  Hei! Veldig viktig og svært god bok, eg bruker henne til å få slekt og venner til å forstå at søster mi er alvorleg sjuk, og at det ikkje sit i hovudet. Ideen til Andreas (over) med å gi boka vidare når ein er ferdig med henne, er kjempegod!
  -heidi-

 34. Ronny

  Tror jeg har glemt å si det til deg før Jørgen: Tusen takk for at du skrev denne utrolig viktige boka!
  Som nevnt under en annen bloggpost kjøpte og gav jeg bort 16 bøker. Vet med sikkerhet at både fastlegen min og den ene sekretæren hans har lest sine eksemplarer. Har også fått vite at et eksemplar nå står i Modum Bads bibliotek.
  Hadde vært kjekt med «De Bortgjemte» til min egen bokhylle også – har håp om å få lest den en dag!

 35. Lånte boka på biblioteket tidligere i år – kjempegod bok, veldig nyttig. Vil gjerne være med i trekninga! 😀

 36. Linn

  Vil gjerne delta i trekning. Du gjør en fantastisk jobb!

 37. Vil gjerne delta – Den boka er det mange som trenger å lese 🙂

 38. Hei alle sammen!
  Tusen takk for alle hyggelige ord og hilsener! Det varmer. Og takk for at så mange hiver seg med i trekningen (nærmer seg 250). Skulle gjerne gitt bøker til dere alle, men ettersom det ennå ikke har begynte å vokse penger på potteplantene hjemme, må det foreløpig bli med fem bøker 🙂
  Alt godt,
  Jørgen

 39. Hei Jørgen!

  Jeg blir gjerne med i trekningen av bøker, og vil gjerne ha den signert!

  Tusen takk for arbeidet du gjør og for alt du har gjort med arbeidet med boka!

 40. Sigrid Dahl Krokmoen

  Takk for en flott innsats Jørgen! Dette er en flott julegave som er verdt å dele og leses av mange 🙂

 41. Pete

  Gratulerer med jubileum og takk for din grundige og uvurderlige jobb. Mange øyne er åpnet og la det bli mange flere, politikere, medisinere og brukbare nysgjerrige journalister

  Stor takk til alle som arbeider med å spre kunnskap, enten på blogg, bok eller på andre og mindre synlige måter. Ting skjer, selv om man kan undres over mye og kunnskapsnivået. Skremmende. Med håp om at adekvate tiltak og relevante ting skjer fort! 

 42. Helga Berg

  Hej Jørgen.
  Hilsen fra Danmark, ville ønske der var nogen som dig her. Jeg deltager gerne i lodtrækningen og vil prøve at udbrede kendskabet til din bog her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s