Dokumentarfilm og miniforedrag om ME

I kveld klokken 19:45 viser NRK dokumentarfilmen Sykt Mørkt om de aller sykeste ME-pasientene. Se den! Les mer her: http://www.nrk.no/presse/programomtaler/sykt-morkt-1.11868389

På premieren i mai holdt jeg et ti minutters foredrag om ME, og det kan du se her:

 

På hjemmesiden til Sykt Mørkt (www.syktmorkt.no) kan du også se miniforedrag med forskerne Olav Mella fra Haukeland universitetssykehus og Katarina Lien fra Oslo universitetssykehus.

3 kommentarer

Filed under Uncategorized

3 responses to “Dokumentarfilm og miniforedrag om ME

 1. mari

  Tack för ett väldigt bra miniföredrag, som verkligen sätter ME- saken i intressant perspektiv, jfr med MS. Som alltid när du talar/skriver blir det en knivskarp analys som träffar helt rätt! Nu måste det till en uppryckning ang attityderna i hälsoväsendet och denna sjukdom både i Norge o Sverige. Alltför väl kände jag igen mig i bemötandet av MS patienten i ditt exempel från 50- 60-talet. Mycken tack för ditt engagemang!
  Såg filmen som verkligen var bra men omskakande! Kanske är det för svårt för utomstående att ändå förstå hur man kan vara så extremt känslig för yttre stimuli? Hoppas verkligen det kan bli en väckarklocka i debatten!

  • Hei Mari,
   Og takk for tilbakemelding. Det er positive endringer på gang, men det går sakte – for sakte. Så man må bare jobbe videre for at disse endringene skal skje raskere til beste for pasientene.
   Beste hilsen,
   Jørgen

 2. Eilen

  Ja du traff spikeren på hodet 🙂 Kjenner meg mye igjen i det du sier. Leger som påstår jeg har latt meg lide under et egendefinert perfeksjon jag og leger som ikke skjønner hva jeg snakker om. Da jeg skulle legges inn på sykehus så visste ikke legen om ME. De trodde jeg led av en fantasi sykdom skapt av meg selv, og jeg ble ikke tatt på alvor. Det er for dårlig. Det trengs mer kunnskap og jeg syns ME- veilederen er altfor tynn når det kommer til stykket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s