Opptak av paneldebatten

Torsdag 10. november var det lanseringsarrangement for «De Bortgjemte» på Cappelen Damm, og et spennende panel stilte til diskusjon foran et smekkfullt lokale med rundt 200 fremmøtte. Hele debatten er nå lagt ut som video på nett – og den finner du her:

http://bit.ly/rCMD50

Deltakerne i paneldiskusjonen var:

Forsker Øystein Fluge fra Haukeland universitetssykehus. Han er hovedforskeren bak den mye medieomtalte studien på bruk av kreftmedisin mot ME/CFS. Den studien finner du her i PLoS ONE.

Stortingsrepresentant og tidligere statsråd Laila Dåvøy. Har vært den politikeren i Norge som i størst grad har kjempet ME-pasientenes sak.

Politisk rådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet Tord Dale.

Medisinprofessor Ola Didrik Saugstad. Han leder Pediatrisk forskningsinstitutt på Oslo universitetssykehus og er en av Norges mest renommerte medisinske forskere. Er selv pårørende og har i mange år snakket de ME-sykes sak i norsk offentlighet.

Lege, blogger, ME-syk og samfunnsdebattant Maria Gjerpe. Har de siste par årene blitt en tydelig stemme i norsk offentlighet som har talt de langtidssykes sak.

Og undertegnede, Jørgen Jelstad. Journalist, pårørende og forfatter av «De Bortgjemte – og hvordan ME ble vår tids mest omstridte sykdom».

5 kommentarer

Filed under Uncategorized

5 responses to “Opptak av paneldebatten

 1. Gunilla

  Hej Jörgen!
  Är väldigt intresserad av din bok » de bortgjemte».
  Finns det planer på att ge ut den i Sverige?
  Kan även läsa på norska, men modersmålet är ju svenska.
  Har själv ME och är intresserad av forskningen och om hur andra människor har det.
  Hälsningar Gunilla

  • Hei Gunilla,
   Og takk for tilbakemelding! Det er foreløpig ikke noen planer for svensk oversettelse, men det kan skje hvis et svenskt forlag viser interesse for det og ønsker rettighetene. Men det er litt tidlig å si om det blir aktuelt.

   Jeg håper at interesserte svenske lesere allikevel kjøper den på norsk, og hvis et svensk forlag (og mitt norske forlag Cappelen Damm) ser at det er stor interesse for boken også i Sverige – vil de kanskje ønske å oversette boken til svensk. Jeg håper selvsagt det skjer 🙂

   Beste hilsen,
   Jørgen

 2. Anonym

  Congratulations- I would be curious to hear what was talked about at this panel conference.

  • Thank you! The discussion in the panel was mainly about research, politics and the influence on how patients have been treated badly in the Norwegian health care – and what can and should be done to improve the situation. There were also quite a lot of talking about the research on Rituximab in ME/CFS from the Norwegian researchers at Haukeland since one of the scientists, Øystein Fluge, was present in the panel (nr. two from right).
   Jørgen

 3. Tilbaketråkk: 1 år! | De Bortgjemte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s